PROBLEMELE SPORTULUI ROMANESC

nationala 11

motivele

Refuzul Simonei Halep de a participa la meciul de tenis al Romaniei cu Canada, din cadrul Fed Cup, pentru a putea participa la turneul de la Stuttgart, ce incepe pe 20 aprilie, reprezinta inca un episod din lungul sir de refuzuri ale sportivilor romani de a participa la convocarile nationalei.

Astfel de atitudini au fost sanctionate in trecut cu amenzi si suspendari, iar motivele invocate de sportivi au fost uneori de-a dreptul hilare. Nu la fel s-a intamplat cu Simona Halep, presedintele Federatiei Romane de Tenis declarand: „Nu exista nici un fel de obligativitate si nici o sanctiune pe care s-o aplicam in astfel de cazuri. Capitanul-nejucator discuta cu fetele, le stie cel mai bine programul, motiv pentru care are libertate totala de alcatuire a echipei”, conform Sportnews.ro

Prezentam in continuare o lista cu cele mai celebre cazuri de refuz a nationalei, retrageri sau boicoturi care au afectat sportul romanesc.

2001: Mihai Vioreanu a refuzat sa mai imbrace tricoul nationalei de rugby, acuzand incompetenta la nivelul conducerii Federatiei Romane de Rugby.

2007: Carmen Amariei a refuzat convocarea la nationala de handbal, preferand sa dea probe in Danemarca.

2009: Un numar de 12 jucatori ai clubului de hochei HC Csikszereda au refuzat sa participe sub culorile nationalei la Campionatul Mondial. Ei au conditionat participarea de plata salariilor pe perioada Mondialului.

2011: Catalin Fercu a refuzat sa participe la Campionatul Mondial de Rugby din Noua Zeelanda din cauza fricii de a zbura cu avionul.

2012: Victor Hanescu, Adrian Ungur, Marius Copil si Horia Tecau au refuzat sa joace pentru nationala de tenis a Romaniei la meciul cu Olanda din Cupa Davis, din cauza opozitiei federatiei de a-l reinstala capitan-nejucator pe Andrei Pavel.

Sursa: Pro Sport http://www.prosport.ro

dispar

Conform noului regulament FIFA, de la 1 aprilie nu mai exista impresar de jucator de fotbal. Orice persoana fizica sau juridica poate reprezenta un jucator, un club sau un antrenor cu o simpla cerere de inscriere la FRF, taxa aferenta si un cazier curat.

„Vor fi respectate regulile de baza stabilite de FIFA, dar forul mondial a lasat la latitudinea federatiilor nationale si introducerea unor reguli proprii”, a declarat Viorel Duru, seful Departamentului de Licentiere al FRF, cel care se va ocupa de implementarea noului regulament.

Sursa: Gazeta Sporturilor  www.gsp.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s